Ψήφισμα καλέσματος στην Αντιφασιστική Πορεία 18 Σεπτεμβρίου

Το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη 2013, πέφτει νεκρός από τα μαχαίρια του φασισμού με εκτελεστή τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας. Οχτώ μήνες πριν, δολοφονείται από ναζιστικό τάγμα εφόδου ο Αιγύπτιος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν ενώ πέντε χρόνια μετά στις ίδιες γειτονιές του Πειραιά γίνεται δολοφονική επίθεση από φασιστικά τάγματα εφόδου στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο ‘’Φαβέλα’’ . Μία εκ των θυμάτων ήταν και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η αντιφασίστρια Χέδερ Χάιερ πέφτει νεκρή από φασιστική επίθεση στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ. Ενώ λίγους μήνες πριν στην κατειλημμένη σχολή Μονπελιέ σημειώνεται άγριος ξυλοδαρμός φοιτητών από φασιστική συμμορία.
Όλα αυτά τα γεγονότα δεν έπεσαν απ’ τον ουρανό καθώς καταδεικνύουν την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Καθ’ ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδος γενικευμένης κρίσης του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, οι κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους τη νεολαία και τους λαούς. Την ίδια στιγμή ο πόλεμος γεννά πρόσφυγες και στρατόπεδα συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο φόβος και η κοινωνική μισαλλοδοξία απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Στην Ελλάδα για όλες αυτές τις εξελίξεις τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις όντας προσδεδεμένες στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ εφάρμοσαν τις ίδιες ρατσιστικές και αντιπροσφυγικές πολιτικές καλλιεργώντας τον εθνικισμό και την ξενοφοβία. Έτσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των αυξανόμενων τραμπούκικων επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αντιφασίστες, όσους το σύστημα θέλει να παρουσιάσει ως αίτιους για την κρίση.

Μπροστά στα πιο σκοτεινά και μισαλλόδοξα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα που γεννούν και κάνουν αποδεκτούς τους δολοφόνους του Φύσσα και τις υπόλοιπες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις ως Φοιτητικοί Σύλλογοι να σταθούμε απέναντι. Φοιτητές και εργαζόμενοι να χλευάσουμε όσους καταδικάζουν τον φασισμό μόνο στα λόγια, να αναμετρηθούμε με αυτούς που χειροτερεύουν τις ζωές μας και όχι με τους διπλανούς μας.
Την Τρίτη 18/9 να στείλουμε μήνυμα μαζί με εργαζόμενους, συνεταιριστικά στέκια και συλλογικότητες ότι ούτε στην πόλη μας ούτε στους χώρους που σπουδάζουμε θα γίνουν ανεκτές οι φασιστικές πρακτικές.

Ο φασισμός προωθεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον φόβο και όπως είχε πει ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας: ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία
τόπος συγκέντρωσης: Δημαρχείο στις 18:30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις