Κάλεσμα σε Κινητοποίηση στην Επιτροπή Σπουδών Ψυχολογίας

Κάλεσμα σε Κινητοποίηση για το Ζήτημα των Ects

Με την  ανακοίνωση της γραμματείας για τη δήλωση μαθημάτων όπου βάζει το όριο των 35 ECTS, ερχόμαστε αντιμέτωποι-ες με μία κατάσταση που δυσκολεύει όλο και περισσότερο την ολοκλήρωση των σπουδών μας. Στο τμήμα υπάρχουν μαθήματα από 4 εως 8 ECTS που αυτό σημαίνει πως θα έχουμε τη δυνατότητα να δηλώνουμε λιγότερα μαθήματα απ’ότι δηλώναμε τα προηγούμενα χρόνια. Σε ένα ήδη εντατικοποιημένο πρόγραμμα σπουδών (πρόοδοι,τεστ,αλυσίδες),ο περιορισμός των 35 ECTS ανά εξάμηνο δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλίμα ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του τμήματος.
  Είναι ξεκάθαρο πως το τμήμα το τελευταίο διάστημα ακολουθεί και εφαρμόζει τη συνολική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που το φοιτητικό κίνημα εμπόδισε να πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια.Επιπλέον, το μέτρο αυτό δεν είναι αποκομμένο από τα άλλα μέτρα που εφαρμόζονται ώστε το πανεπιστήμιο να εναρμοστεί με τα πρότυπα του ευρωπαϊκού εντατικοποιημένου πανεπιστημίου. Η δημιουργία δύο κύκλων σπουδών,η διάσπαση πτυχίου, η απόκτηση πτυχίου με πιστωτικές μονάδες (ECTS) και η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών με βάση της ανάγκες της αγοράς είναι μέτρα που οδηγούν στον κατακερματισμό του γνωστικού αντικειμένου και στη μετατροπή των σπουδών σε ένα κυνήγι ECTS που  αποτελούν την «πληρωμή» μας για τη δουλειά που θα κάνουμε και για το πόσο αποδοτικοί θα είμαστε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας.Αυτό σημαίνει πως με τη συλλογή ECTS δημιουργούμε φάκελο προσόντων για να βγούμε στη μελλοντική αγορά της επισφαλούς και απλήρωτης εργασίας.
     Απέναντι στη κατάσταση αυτή που οδηγεί πολλούς/πολλές φοιτητές/φοιτήτριες στην αδυναμία να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους καθώς και στην δημιουργία εύκολα εκμεταλεύσιμου εργατικού δυναμικού, ως φοιτητικό κίνημα οφείλουμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων που το πανεπιστήμιο μας επιβάλλει.Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες  μπορούμε να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις  για τα προβλήματα που πλήττουν όλους και όλες μας και να εμποδίσουμε την εφαρμογή του πλαφόν των 35 ECTS. Καλούμε λοιπόν σε κινητοποίηση στην επιτροπή σπουδών στις 10/10 ,ώρα 11:30 , για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Οφείλουμε , να αγωνιστούμε για ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, για ένα πρόγραμμά και ένα πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας.


                         ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ
  
Κινητοποίηση στην Επιτροπή Σπουδών , στις 10/10 στις 11:30, έξω από την γραμματεία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις