Η τρομοκρατία τους δεν μας σταματά Νέοι και νέες στην πρώτη γραμμή μέχρι να νικήσουμε

Το δικαστήριο ανηλίκων τις προηγούμενες μέρες πήρε την απόφαση καταδίκης τριών μαθητών της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ο λόγος είναι η καταγγελία ότι συμμετείχαν στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης του σχολείου τους στις 26 Σεπτεμβρίου 2016. Σε μια περίοδο όπου στο Ρέθυμνο τα κενά των εκπαιδευτικών έφταναν τις 10.000, ενώ στη συζήτηση για το ‘’νέο Λύκειο΄΄ συμπεριλαμβάνονταν η κατάργηση  τεσσάρων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, η θεσμοποίηση της μαθητείας , οι μαθητές αντέδρασαν. Μέσα από την κατάληψη του σχολείου τους έστειλαν μήνυμα ανυπακοής στην κυβέρνηση και την ΕΕ που θέλουν διαμορφωμένο ένα σχολείο και μια εκπαίδευση συνολικότερα για λίγους.

Σε αντίθεση παρ’όλα αυτά από τα αιτήματα των μαθητών για την αναγκαιότητα αμέσων προσλήψεων καθηγητών καθώς και  για ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο δεν προάγει τον ανταγωνισμό στους μαθητές, ο Διευθυντής του σχολείου πλάι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισαν να κινηθούν νομικά απέναντι στους αγώνες μαθητών στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε ολόκληρη τη κοινωνία. Οι ώρες που χάθηκαν από τα κενά των εκπαιδευτικών φαίνονται ψιλά γράμματα μπροστά σε αυτές που ‘’χάθηκαν’’ από την κατάληψη. Με βάση το άρθρο 122 του ποινικού κώδικα, οι μαθητές πρέπει να αναμορφωθούν και να σκύψουν το κεφάλι τους στην επίθεση που διεξάγεται σε αυτούς και στις οικογένειες τους.

Ανεξάρτητα, με το αν συμφωνεί κανείς με την μορφή πάλης που επιλέχθηκε από τους μαθητές, δεν μπορεί κανείς Διευθυντής, καμία Κυβέρνηση, καμία απόφαση Πλημμελειοδικείου να καταδικάσει το μαθητικό κίνημα, το οποίο από την περίοδο της χούντας μέχρι και τις μέρες μας έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η δίωξη σήμερα όσων αγωνίστηκαν, την προηγουμένη περίοδο στους μεγάλους αγώνες του 2010-2012, σε μεγάλες απεργίες, στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και η δίωξη των 12 φοιτητών στο φυσικό Ηρακλείου, αποτελούν σήμερα την συστηματική επιδίωξη να τρομοκρατηθεί το μαθητικό, φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Τα σχέδια τους για την τρομοκράτηση της νεολαίας δεν θα περάσουν!

Είναι ανάγκη οι φοιτητικοί σύλλογοι και όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους να σταθούν μπροστά στα γεγονότα και να καταδικάσουν τη δίωξη των μαθητικών αγώνων. Εμείς ως φοιτητές και μελλοντικοί δάσκαλοι και καθηγητές γνωρίζουμε πολύ καλά την ανεργία και στεκόμαστε πλάι σε όλους τους μαθητές που απέναντι στο μαύρο μέλλον που στήνουν για εμάς, οργανώνουμε από κοινού τους δικούς μας αγώνες. Μόνο ενωμένοι μαθητές- φοιτητές- καθηγητές και εργαζόμενοι μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

  • Ο Διευθυντής του σχολείου ως φυσικός αυτουργός, δεν έχει καμία θέση εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ο Γυμνασίου Ρεθύμνο.
  • Κάλυψη όλων των κενών των εκπαιδευτικών. Άμεσοι διορισμοί.
  • Πορεία από το 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Τετάρτη 7/6 στις 11:00



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις