1ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΠ – ΕΑΑΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ



«Δεν θα γίνουμε η χαμένη γενιά. Με τους αγώνες μας θα κερδίσουμε»

Ως Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση σχήμα της ΕΑΑΚ, διοργανώνουμε την Τρίτη και Τετάρτη 9-10 Μαΐου, το 1ο πολιτικό – πολιτιστικό φεστιβάλ στην πόλη του Ρεθύμνου. Η αναγκαιότητα για ένα πολιτικό-πολιτιστικό αντιπρόταγμα είναι τεράστια σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕ και ΔΝΤ επιχειρεί να επιβάλλει νέα και πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα εντείνοντας την επίθεση της στο χώρο της παιδείας και της εργασίας. Σε μια περίοδο που οι πολεμικές συρράξεις οξύνονται, σε μια περίοδο, που κάθε δημόσιο αγαθό και κάθε δημοκρατική ελευθερία καταπατούνται από το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, επιχειρούμε μέσω του Φεστιβάλ αυτού να ανοίξουμε την κουβέντα τόσο στην φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία σχετικά με το πώς απαντάμε και οργανωνόμαστε από τα κάτω. Επιχειρούμε να δώσουμε ένα ηχηρό στίγμα στην πόλη ενάντια σε φασιστικές φωνέςεπανοικειοποιούμενοι-ες  τον δημόσιο χώρο προτάσσοντας ένα νέο ρεύμα πολιτικοποίησης και ριζοσπαστισμού.


Η κατάσταση που βιώνει σήμερα η νεολαία θέτει υπό αμφισβήτηση το παρόν και το μέλλον της, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας της. Από τη μία οι νέες συνθήκες στο χώρο της εργασίας, σκιαγραφούν την εργασιακή μας προοπτική. Αυτή δεν είναι άλλη από την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα voucher και την ανεργία. Από την άλλη η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό χώρο με την καταπάτηση του ασύλου, τις διώξεις φοιτητών-τριών, την περαιτέρω εισχώρηση ατομικού κεφαλαίου και ιδιωτών, και το σχεδιασμό των προγραμμάτων σπουδών βάσει των αναγκών της αγοράς, δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο-μηχανή, που παράγει φθηνό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έτοιμο να αναπαράγει τις κυρίαρχες εργασιακές σχέσεις που σήμερα θυμίζουν καθεστώς γαλέρας.


Για τους λόγους αυτούς επιδιώκουμε μια ανοιχτή συζήτηση στο δημόσιο πεδίο με φοιτητές-τριες, καθηγητές-τριες, εργαζόμενους-ες. Στεκόμαστε απέναντι στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου πανεπιστημίου, που θα ανταποκρίνεται στα πρότυπα που επιβάλλει η ΕΕ και αναδεικνύουμε την αναγκαιότητα της αντεπίθεσης του φοιτητικού κινήματος μέσω των αγώνων που έχει ακόμα να δώσει.


Σαν σχήμα της ΕΑΑΚ που δραστηριοποιούμαστε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο εδώ και 22 χρόνια, έχουμε δει και συμμετάσχει σε αγώνες του φοιτητικού κινήματος, που απέδειξαν μέσα από τις νίκες τους, ότι η κατάσταση μπορεί να πάει αλλιώς .Η ιστορία του Φοιτητικού κινήματος αποδεικνύει, πως όταν η νεολαία βγαίνει μπροστά και διεκδικεί έχει την δύναμη να ανατρέψει τα πάντα. Κόντρα στις κυρίαρχες αφηγήσεις πως τα πάντα κρίθηκαν και η ιστορία τελείωσε, εμείς θα βροντοφωνάξουμε πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Η νεολαία πρέπεινα βγει μπροστά και να διεκδικήσει μαζικά και μαχητικά τις ανάγκες της στο σήμερα.Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, μέχρι το τέλος!



Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

ΤΡΙΤΗ 9/5 ΜΙΚΡΟ ΑΙΘΡΙΟ, στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στις 14.30
Εκδήλωση: Μια ανοιχτή συζήτηση με διοικητικούς υπαλλήλους, καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και φοιτητές- τριες για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την αναγκαία αντεπίθεση του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (στην παλιά πόλη) στις 19.00
Εκδήλωση: 72 χρόνια μετά την Αντιφασιστική νίκη , το τέλος της Ιστορίας και οι μάχες των καιρών μας.


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ στις 21.00 Ρεμπέτικο Γλέντι και Συναυλία με τους Jackets Green (Irish Punk)

η αφίσα του 1ου Πολιτικού- Πολιτιστικού Φεστιβάλ της Αριστερής Ενωτικής Παρέμβασης- ΕΑΑΚ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις