Η Πρωτομαγιά- Μέρα που φέρνει φόβο στις καρδιές των καπιταλιστών και ελπίδα στους εργάτες όλου του κόσμου

Έχουν περάσει 131 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση της Πρωτομαγιάς του 1886 στο Σικάγο, όπου οι εργάτες κατάφεραν να κερδίσουν τόσο τη θεσμοθέτηση του 8ωρου, όσο και καλύτερες συνθήκες εργασίας και άλλα δημοκρατικά δικαιώματα. Βλέπουμε αυτές τις κατακτήσεις τους να καταπατώνται τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει ακάθεκτη τη σφοδρή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία προχωρώντας στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, που οδηγεί στη ψήφιση του 4ου μνημονίου, τη στιγμή που η ανεργία παραμένει στα ύψη -συγκεκριμένα στους νέους στο 60%-, οι μισθοί ολοένα γίνονται χαμηλότεροι.
Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που από τη μια τα σύννεφα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν ευρύτερα την ανθρωπότητα και από την άλλη, η κυβέρνηση προχωράει ξεδιάντροπα στο ξεπούλημα αεροδρομίων, λιμανιών ακόμα και της ΔΕΗ. Όλα τα παραπάνω αποτελούν απόρροια των πολιτικών ΕΕ- ΔΝΤ- κεφαλαίου τις οποίες αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση και εναρμονίζεται πλήρως
Αυτή τη στιγμή που η κρίση βαθαίνει, ο κόσμος της εργασίας και πιο ειδικά ζει πιο έντονα τα αποτελέσματα της γνωρίζοντας, ότι μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της ΕΕ, δεν μπορεί υπάρξει αξιοπρεπής ζωή. Καλούμαστε σα φοιτητές να προσαρμοζόμαστε στους εξαντλητικούς ρυθμούς σπουδών, οι οποίοι προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς, ώστε χωρίς ελεύθερο χρόνο να αποτελέσουμε τους ‘’ιδανικούς’’ πειθήνιους μελλοντικούς αγώνες. Πολλοί είναι άλλωστε αυτοί οι οποίοι αναγκάζονται να δουλεύουν στις πιο μαύρες και επισφαλείς συνθήκες προκειμένου να καταφέρουν να σπουδάσουν.

Απέναντι στη λογική της ήττα και της ανάθεσης που λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί θα βρεθούμε σε χειρότερη θέση από αυτήν που βρισκόμαστε. Τόσο σαν φοιτητές όσο και σαν νέοι, εμείς την 1 Μαΐου θα δώσουμε δυναμικά το παρόν πλάι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Να ανατρέψουμε το σύνολο των πολιτικών που εξαθλιώνουν εμάς και τις οικογένειες μας. Εμπνεόμενοι από τους αγώνες των εργατών και των νέων του Σικάγο το 1886 που απέδειξαν ότι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν ανεξάρτητη πολιτική με βάση την ταξική αλληλεγγύη, να αγωνιστούμε διεκδικώντας το μέλλον που μας στερούν.

κΚαλούμε σε ταξική συγκέντρωση στις 10.00 στο Εργατικό Κέντρο και στις 17.00 προσκαλούμε όλον τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας στο απεργιακό γλέντι στο στενό του Αγίου Φραγκίσκου (Πλ.Μικρασιατών)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις