ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ 2017 ΣΤΙΣ 9.00 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο καταγγέλλει τη δίωξη προς το σύντροφο Γιώργο Τζίμα, καθώς και προς το Διαμαντή Μανώλη, ερευνητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης και τον Άρη Ρέττο, καθηγητή και μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων μετά από την αιφνιδιαστική και συντεταγμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με γκλομπς και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές την 25η Μαρτίου 2012.

Ήταν μια διαδήλωση που καλέστηκε μετά από αποφάσεις μαζικών σωματείων, συλλόγων και φορέων της πόλης, οργανώσεων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πολλοί γονείς και μαθητές, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης και που εναντιωνόταν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και των εκφραστών της. Όλες οι κατηγορίες αποτελούν στο σύνολό τους κατασκεύασμα της αστυνομίας με στόχο να τρομοκρατήσουν! Υπενθυμίζουμε ότι η σύλληψή τους ακολουθήθηκε την ίδια μέρα από 62 προσαγωγές, με πολλούς από αυτούς  να είναι μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αλλά και νέοι αγωνιστές του κινήματος στα Χανιά, κάτι που συνέβη σε αγαστή συνεργασία της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή στα σοκάκια της πόλης!




Προφανώς όλα αυτά δεν είναι άγνωστα στην πόλη του Ρεθύμνου. Παρόμοιες καταστάσεις επικράτησαν και στα γεγονότα, που συνέβησαν στις 28/09 έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιούταν συμβούλιο με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων. Διμοιρίες των Μ.Α.Τ. επιτέθηκαν σε συγκέντρωση αλληλέγγυων και αντιφασιστών, οδηγούμενοι και σε βίαιες συλλήψεις συντρόφων και συναγωνιστών μας. Από την άλλη μεριά ενήργησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατέψουν τη συγκέντρωση των φασιστών στον ίδιο χώρο, αφήνοντας τους, μάλιστα, οπλισμένους και ανενόχλητους να κυκλοφορούν στη πόλη, να επιτίθενται με ξύλα και σιδερολοστούς ακόμη και σε μαθητές για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ τα Μ.Α.Τ. παρέμεναν άπραγοι, ισχυριζόμενοι ότι έχουν εντολές να μην τους αφοπλίσουν. Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η συνεργασία των μηχανισμών καταστολής του κράτους, της αστυνομίας με το φασισμό και τις ναζιστικές οργανώσεις. 

Η συγκεκριμένη δίκη έρχεται να προστεθεί σε μια βιομηχανία δικών και διώξεων δεκάδων αγωνιστών των Χανίων, αλλά και εκατοντάδων ακόμη στην Ελλάδα. Μέλη φοιτητικών συλλόγων από την Ξάνθη μέχρι το Ηράκλειο, νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι που συμμετέχουν σε κινήματα, αγωνιστές, που αντιστέκονται σε κάθε μορφή επίθεσης από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, μέσα σε αυτούς και δεκάδες μέλη της ΕΑΑΚ, καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι με την κρατική καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων τους και την τρομοκρατία που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια. Συνεχιστής αυτής της επίθεσης είναι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θέλει να εφαρμόσει όλα τα μέτρα, που συντάσσει μαζί με τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ για τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, το δημόσιο πλούτο.

Καταδικάζουμε την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός φοιτητικού συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Μέσα στη λαίλαπα την αναδιαρθρώσεων καλούμε κάθε νέο αγωνιστή να μην απογοητεύεται και να μην τρομοκρατείται! 
Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Γιώργου Τζίμα, του Διαμαντή Μανώλη και του Άρη Ρέττου και ζητάμε την άμεση αθώωσή τους!
Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017, ημέρα της δίκης, στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους.
Η τρομοκρατία δε μας σταματά!
Η νεολαία δεν υποτάσσεται, ο αγώνας συνεχίζεται!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΑΑΚ Ρεθύμνου


σχετικά links για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.candianews.gr/2017/02/25/kriti-dikazonte-gia-ta-episodia-tis-25is-martiou-2012-kalesma-sybarastasis-stous-diokomenous/

http://www.haniotika-nea.gr/93081-parelasi-fiasko/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις