8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οχτώ χρόνια πέρασαν από το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, το βράδυ της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον δολοφόνο αστυνομικό Ε.Κορκονέα και τον συνεργό του, επίσης αστυνομικό, Β. Σαραλιώτη. Όπως και η δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά, ανήμερα του Πολυτεχνείου του’85 από τον δολοφόνο αστυνομικό Μελίστα, ο Γρηγορόπουλος είναι ένας ακόμα στη μακρά λίστα δολοφονημένων αγωνιστών από το κράτος. Η εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του ’08 ήταν μια εξέγερση απέναντι στη βάρβαρη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας αλλά και απέναντι στο ακόμα πιο βάρβαρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Η εξέγερση του Δεκέμβρη εξέφρασε τη βαθιά πεποίθηση της νεολαίας ότι το μέλλον της είναι να επιβιώνει σε ένα καθεστώς ανεργίας με διαλείμματα επισφαλούς εργασίας, μισθούς-χαρτζιλίκια και κατακερματισμένα εργασιακά δικαιώματα. Εξέφρασε την απαξίωση των κυρίαρχων νόμων του πολιτικού συστήματος ,αλλά και την γενικευμένη αμφισβήτηση των σημερινών όρων του παιχνιδιού όπως το έχουν διαμορφώσει σήμερα οι οικονομικοί και πολιτικοί δυνάστες.

Στα οχτώ αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, στην Ελληνική κοινωνία ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι πολεμικές συρράξεις αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς και την ίδια στιγμή πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη σαν μια απειλή· απειλή, που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται στρατόπεδα συγκέντρωσης, αναγκαστικές απελάσεις και σκληρή περιθωριοποίηση, ώστε όσοι δεν είναι αναγκαίοι ως ένα άκρως εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό να είναι σίγουρο ότι δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν, να έχουν στέγη και τροφή, πόσο μάλλον πρόσβαση στην εκπαίδευση και την δημόσια υγεία.

Οχτώ χρόνια η επίθεση στη νεολαία σκληραίνει σε τέτοιο βαθμό, που ένας στους τέσσερις φοιτητές παρατάνε τις σπουδές τους, η μισθοί παγιώνονται για τη νεολαία στα 400 ευρώ και το δικαίωμα στην ασφάλιση μετατρέπεται σε προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς, καθώς τα ποσά καλούμαστε να καταβάλουμε είναι εξωφρενικά.

Οχτώ χρόνια μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να επιλέγει να καταστέλλει το κίνημα και τους αγωνιστές, όπως έγινε με την απαγόρευση και την καταστολή της πορείας ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα, όπως γίνεται καθημερινά με την καταστολή των μεταναστών στα κέντρα κράτησης και την ανοχή των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α σε αυτά αλλά και τις συνεχιζόμενες συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος.

Σ’ αυτή την συνολική επίθεση πρέπει τώρα να απαντήσουμε μαζικά – οργανωμένα – αποφασιστικά. Δεν αρκεί η αναμονή ούτε οι εκλογικές αυταπάτες. Πρέπει να δράσουμε μάχιμα και οργανωμένα για να τους ανατρέψουμε και να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση! Το οφείλουμε σε όλους τους αγωνιστές που φύγανε δολοφονημένοι από το κράτος και το φασιστικό παρακράτος, με τελευταίο θύμα τους τον Παύλο Φύσσα.

Καλούμε σε πορεία τη Τρίτη 6 Δεκέμβρη στις 18:00 έξω από το Δημαρχείο με πανό Φοιτητικών Συλλόγων.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΟΤΙ «ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ!».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις