Καταγγελία προς την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης

Σε Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικής Επιστήμης το οποίο διενεργήθηκε στις 15 Νοέμβρη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης έφερε προς ψήφιση (από την ίδια καθώς έχει αυτοδυναμία) κάποιες προτάσεις της για το τμήμα και το Παν/μιο. Μια από αυτές αφορούσε και τις εστίες. Σύμφωνα λοιπόν με την πρότασή της ΔΑΠ, το ποσό των 90€ που αναγκάζονται οι φοιτητές-κάτοικοι των εστιών να καταβάλλουν ως εγγύηση για την κάλυψη των εξόδων σε τυχόν βλάβες ή φθορές στα δωμάτια, πρότεινε να δίνεται σε δύο δόσεις προς δήθεν διευκόλυνση των εστιακών φοιτητών, υποστηρίζοντας ότι εφόσον η καταβολή του ποσού είναι υποχρεωτική ας δίνεται σε 2 δόσεις των 45€ ανά εξάμηνο σπουδών. Όταν ρωτήθηκαν γιατί να μην ζητήσουμε να καταργηθεί η εγγύηση και να καλύπτονται οι φθορές από την μέριμνα, αρνήθηκαν να απαντήσουν.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φορώντας για άλλη μια φορά το φιλανθρωπικό προσωπείο της, υποστηρίζει ουσιαστικά το να αναγκάζονται οι πιο ευπαθείς συμφοιτητές μας να καταβάλλουν 90€ ενώ πολλοί εξ αυτών είναι άποροι. Η εμπέδωση της λογικής του «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» δεν έχει καμία θέση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο η στάση αυτή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν μας ξενίζει καθώς η ίδια σε πλαίσιά της κατά καιρούς σε συνελεύσεις σχολών έχει προτείνει την ανέγερση φοιτητικών εστιών από ιδιώτες στους οποίους μάλιστα θα πρέπει να κατατίθεται και ενοίκιο για την διαμονή όσων φοιτητών δεν κατορθώνουν να πάρουν δωμάτιο στην εστία.
Επιπλέον όταν ζητήσαμε σε φωτοαντίγραφα τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο η ΔΑΠ έφερε τις «προτάσεις» της, η πρόεδρος του συλλόγου και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνήθηκε να μας τα δώσει λέγοντας μας «ας τα ζητούσατε εκείνη την φορά» και ουσιαστικά δηλώνοντας ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Εφόσον λοιπόν δεν διαθέτουμε τα πρακτικά καλούμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μας διαψεύσει όσο αφορά τα όσα καταγγέλλουμε.
Οι εστιακοί φοιτητές διαμένουν δωρεάν στις εστίες για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τα έξοδα ενοικίου στην πόλη. Θεωρούμε ότι ακόμα και το ποσό των 90€ ετησίως είναι απαράδεκτο όταν ζητείται σε τέτοιους δύσκολους οικονομικά καιρούς και πόσο μάλλον από συμφοιτητές μας που δεν τους περισσεύουν.
Εμείς ως ΑΕΠ-ΕΑΑΚ στηρίζουμε την απόφαση του Συλλόγου Εστιών για την κατάργηση της απαράδεκτης εγγύησης και την κάλυψη τυχών φθορών από την μέριμνα. Διεκδικούμε περαιτέρω χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Πανεπιστημίου αλλά και των φοιτητών σε σίτιση-στέγαση-μεταφορά από και προς το Παν/μιο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις