ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΣΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ Γ.Σ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 9/11 καλέστηκε Διοικητικό Συμβούλιο Φιλοσοφικής για τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου με θέματα Πολιτική κι Εκπαιδευτική Συγκυρία και Δράσεις Συλλόγου. Ως ΕΑΑΚ μαζί με τις δυνάμεις του ΜΑΣ συμφωνήσαμε στη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 11/11. Από την άλλη πλευρά, οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ διαφώνησαν με τη δικαιολογία ότι ο Σύλλογος συνεδρίασε πριν…28 ημέρες, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεδριάσει ξανά μέσα στο Νοέμβρη. Αποκορύφωμα αυτής της επιχειρηματολογίας ήταν οι δηλώσεις της ΔΑΠ ότι είναι η μόνη παράταξη, που θέλει συνελεύσεις (την ίδια στιγμή, που τις καταψηφίζει) και οι «υποσχέσεις» και «εγγυήσεις» της ότι θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση των τμημάτων της Φιλοσοφικής άμεσα…το Φλεβάρη.

Ως ΕΑΑΚ, καταγγέλουμε τη στάση και των δύο παρατάξεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται, με σκοπό την υπονόμευση των συλλογικών διαδικασιών και αποφάσεων, για να αδρανοποιήσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Θυμόμαστε πολύ καλά στις καταλήψεις του ’14 και του ’15 τις καθεστωτικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ να έρχονται σε πλήρη σύμπραξη με κοινά πλαίσια, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και να μιλούν ανοιχτά για ιδιωτικές σχολές με δίδακτρα τόσο στα μεταπτυχιακά, όπως στο Οικονομικό Τμήμα που τα ψήφισαν και με τα δύο χέρια, όσο και στις φοιτητικές εστίες. Ούτε έχουμε κοντή μνήμη, για να ξεχάσουμε τον περσινό εκφυλισμό των συλλογικών μας διαδικασιών με τις πρακτικές βίας και νοθείας από την πλευρά και των δύο πολιτικών χώρων.

Θεωρούμε πιο αναγκαία από ποτέ τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, όχι για να πάμε κόντρα στους πολιτικούς συσχετισμούς του Διοικητικού Συμβουλίου, που καθορίζουν και τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και συνεπώς και την ενεργοποίηση ή καλύτερα αδρανοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων (στη συγκεκριμένη συγκυρία), αλλά γιατί θεωρούμε πως οι Γενικές μας Συνελεύσεις αποτελούν το ανώτερο όργανο των φοιτητών, ως προς τη δύναμη των αποφάσεων τους. Μέσα σε αυτές, γίνονται οι γόνιμες πολιτικές αντιπαραθέσεις, καταδεικνύονται τα αληθινά επίδικα της εποχής και φανερώνεται η δύναμη των αγωνιστικών αποφάσεων έναντι των συντηρητικών, που πρεσβεύουν η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ, που έχουν ως μόνο στρατηγικό στόχο την αποπολιτικοποίηση και την αδράνεια των φοιτητών.

Εμείς, λοιπόν, δε θα πούμε «ευχαριστώ» σε καμία ΔΑΠ και καμία ΠΑΣΠ, που μας κάνουν τη χάρη για Γενική Συνέλευση Φιλοσοφικής τον Φλεβάρη. Το Φλεβάρη- ήδη- θα υπάρχουν φοιτητές, που θα έχουν φύγει από το Ρέθυμνο, επειδή δε θα μπορούν να ζήσουν με το κόψιμο- επίσημα- των καρτών σίτισης, που έπεται με τον ερχομό του 2017. Το Φλεβάρη - ήδη- θα υπάρχουν φοιτητές, που θα τρέχουν από αίθουσα σε αίθουσα, μήπως και επιλεγούν σε κάποιο σεμινάριο, ενώ κάποιοι δε θα μπορούν να πάρουν πτυχίο, με τη μείωση θέσεων στη διδακτική άσκηση το Εαρινό Εξάμηνο, που είναι υποχρεωτική και για τα τρία τμήματα της Φιλοσοφικής, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Δε θα γίνουμε θεατές σε αυτό το κακογραμμένο και επαναλαμβανόμενο έργο. Αποφασίζουμε τη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης Φιλοσοφικής άμεσα, όπου θα συζητηθούν τόσο τα θέματα της σχολής μας, όσο και για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη, που σηματοδότησε μια εποχή εξέγερσης και, εν όψει αυτού, τον ερχομό του Ομπάμα και πώς αυτό συνδέεται με τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα και τις οικογένειες μεταναστών, που έρχονται να εγκατασταθούν στην Κρήτη, καθώς και την απεργία, που καλείται στις 24/11. Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες σε Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής.


ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις