Για τα γεγονότα της Τετάρτης 28/9

Για την Τετάρτη 28/9 είχε οριστεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο Ρέθυμνο. Την ίδια μέρα είχε καλεστεί από γνωστούς εκπροσώπους και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καθώς και μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις», του τσαρλατάνου Σώρρα, συγκέντρωση ενάντια στην έλευση προσφύγων στην πόλη. Για να αποτραπεί αυτό το φασιστικό πανηγύρι στο κέντρο του Ρεθύμνου σύλλογοι καθηγητών, ιατρών, δασκάλων αλλά και αντιφασιστικές συλλογικότητες, προχώρησαν σε συνεννόηση ώστε να αποτραπούν αυτές οι ρατσιστικές πρακτικές με δημόσιο ανοιχτό κάλεσμα μία ώρα πριν την φασιστική συγκέντρωση.

  Οι 10 χρυσαυγίτες που είχαν μαζευτεί μέχρι εκείνη την ώρα απωθήθηκαν από την συγκέντρωση των αλληλέγγυων, ώσπου την ίδια στιγμή δύο διμοιρίες Μ.Α.Τ. ξεπρόβαλλαν μέσα από το Δημαρχείο με μόνη αποστολή την προστασία των φασιστών και την εγγύηση της επιτυχίας της συγκέντρωσής τους. Προχώρησαν σε τυφλή βία εναντίον των συγκεντρωμένων αντιφασιστών και αλληλέγγυων, καθώς έκαναν και εκτεταμένη χρήση χημικών. Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα, που τα Μ.Α.Τ. άρχισαν την αναίτια χρήση χημικών, ακριβώς δίπλα βρισκόταν δημοτικό σχολείο στην αυλή του οποίου έπαιζαν μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να εισπνεύσουν τα ληγμένα χημικά που έριχναν οι δυνάμεις των Μ.Α.Τ. και να τρομοκρατηθούν. Η εντολή για διάλυση της συγκέντρωσης των αλληλέγγυων έφτασε και τα Μ.Α.Τ. τελείως απρόκλητα ξεκίνησαν να ξυλοκοπούν και να ψεκάζουν με χημικά, όποιον έβρισκαν μπροστά τους, επιτελώντας για άλλη μια φορά τον ρόλο τους πλάι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

   Παράλληλα προχώρησαν σε βίαιες συλλήψεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στοιχειοθετώντας ένα γελοίο κατηγορητήριο και μη επιτρέποντας την μεταφορά στο νοσοκομείο, όσων συλληφθέντων είχαν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ανενόχλητοι να κυκλοφορούν στην πόλη του Ρεθύμνου σκορπώντας τον τρόμο και ξυλοκοπώντας με ξύλα και σιδερολοστούς ακόμη και μαθητές, σαν σύγχρονο τάγμα εφόδου.

Εμείς ως ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, καταγγέλουμε την στάση της αστυνομίας, που για άλλη μια φορά δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία όσο αφορά την προστασία στελεχών της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα αφήνει καθηγητές, δασκάλους, φοιτητές και μαθητές να δέχονται την επίθεση των σύγχρονων ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Μετά τα γεγονότα της Τετάρτης γίνεται ξεκάθαρο ότι φασιστοειδή στοιχεία ξαναπαίρνουν δημόσιο χώρο στην πόλη του Ρεθύμνου. Είναι συλλογική ευθύνη του καθενός να αποτρέψει στους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ να σπείρουν τον τρόμο στην πόλη, καθώς τα γεγονότα αυτά μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως κανείς δεν είναι ασφαλής από την τυφλή τους βία. Φοιτητές, εργάτες και μετανάστες θα πρέπει πλάι-πλάι να δώσουμε κοινή αγωνιστική απάντηση ενάντια στο τέρας του φασισμού, που τόσα δεινά έχει προξενήσει στην Ελλάδα και πόσο μάλλον στο νησί της Κρήτης.


«Την Βιάννο και τ’ Ανώγεια τα κάψαν οι Ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε ετούτο το νησί»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις