ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ...

   Με τη συνέχιση του τρίτου Μνημονίου η νεολαία και η υπόλοιπη κοινωνία έπρεπε να συναιτιστεί στις επιταγές της ΕΕ και να συνηθίσει την εξαθλίωση. Οι φοιτητές στο Ρέθυμνο, παρ'όλαυτα, επέλεξαν έναν άλλον δρόμο το τελευταίο διάστημα. Αρνούμενοι τον μονόδρομο πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μέσα από μαζίκες συνελεύσεις κατέλαβαν το πανεπιστήμιο, ώστε να γίνουν τώρα πράξη τα πάντα επίκαιρα αιτήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Χωρίς να υπολογίζουν πρυτάνεις,δημάρχους,μονοπωλιακές επιχειρήσεις, αλλά και να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής, που έσπευδαν να επιβάλουν την τάξη και την ασφάλεια. Το φοιτητικό κίνημα, μέσα από τις πιο αποφασιστικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, αποδεικνύει ότι μπορεί να πετυχαίνει απτές νίκες στο σήμερα και μαζί με τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν την κοινή επίθεση που διεξάγεται σε βάρος τους.

    Η όλο και αυξανόμενη ανεργία, η μαύρη εργασία χωρίς κανένα δικαίωμα, η διάλυση της δημόσιας παιδείας, έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο που κάνει ακόμα και την επιβίωση να φαντάζει δύσκολη. Η νέα γενιά που μεγαλώνει μέσα σε συνεχή μνημόνια, έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με το Νέο Σχολείο των λίγων, την εκμετάλλευση της μαθητείας, τις ουρές του ΟΑΕΔ, τη συνεχή κατάρτιση και εξειδίκευση, το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και την μετανάστευση. Στον δρόμο αυτής της μετανάστευσης συναντιούνται οι χιλιάδες πρόσφυγες εξαιτίας των πολεμικών επεμβάσεων στη Συρία (και ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής), αλλά και πιο βόρεια, στην Ανατολική Ουκρανία. Υπεύθυνοι για αυτές τις σφαγές των λαών είναι τόσο η ΕΕ που μαζί με τις ΗΠΑ και τις στρατιωτικές συμμαχίες τους, το ΝΑΤΟ, καθώς και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που σε πλήρη σύμπλευση με αυτές τις δυνάμεις, καθίστανται συνυπεύθυνοι, υψώνοντας τείχους στα σύνορα και φτιάχνοντας τα “σύγχρονα” στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι εξεγέρσεις δείχνουν τον δρόμο στους λαούς!

    Μετά από 42 χρόνια, η φλόγα της εξέγερσης του πολυτεχνείου καιεί στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας. Τα συνθήματα των νεών της τότε εποχής, που φωνάχτηκαν απο τους πιο καταπιεσμένους και έριξαν τη Χούντα, παραμένουν ακόμη επίκαιρα. Οι αγώνες μας για το “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, “ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ” ,“ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”  στο σήμερα περνάνε μέσα απο την καθημερινή μας πάλη.Η κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973, που αιματοκυλήθηκε απο τα τανκς της Χούντας τη 17η Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε. Η σύγχρονη κατάσταση που βιώνουμε απαιτεί την τόλμη και την αποφασιστικότητα, που μας κληροδοτούν οι αγώνες του παρελθόντος, να πιάσουμε το νήμα της εξέγερσης, για να δημιουργήσουμε “τα πολυτεχνεία” της γενιάς μας και να βγούμε εμείς νικητές!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τις μέσες λύσεις αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι μόνο μέσω της ανατροπής της πιο βίαιης οικονομικής επίθεσης, μέσω της ρήξης και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, θα υλοποιήθουν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Να γράψουμε το τέλος της ιστορίας τους, το τέλος του πολέμου,το τέλος του φασισμού και το τέλος της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 18.00 !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις