''ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ''... ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

                       

Μπήκες στο τμήμα Ψυχολογίας. Και τώρα τι; Τα τελευταία χρόνια και το τμήμα Ψυχολογίας βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της πολιτικής που εφαρμόστηκε, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν. Η μείωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων και των καθηγητών, η εντατικοποίηση, τα δίδακτρα...

Και τι σημαίνει αυτό; Σε όλα σχεδόν τα μαθήματα θα συναντήσεις υποχρεωτικά τεστάκια, ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες, αλυσίδες μαθημάτων (για να παρακολουθήσεις τα περισσότερα μαθήματα είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις περάσει κάποια άλλα), ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των φοιτητών, κάμερες να παρακολουθούν την κάθε σου κίνηση.

Αν όχι τώρα, πότε; αν όχι εμείς, ποιοί;

Απέναντι σε όλη αυτή τη κατάσταση με όπλο τις γενικές μας συνελεύσεις διεκδικούμε το πανεπιστήμιο που μας αξίζει. Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στα σχέδια τους. Την περασμένη χρονιά, με το άκουσμα της αύξησης των εισακτέων, αντί   το τμήμα Ψυχολογίας να διεκδικήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση (περισσότερους καθηγητές, αίθουσες και εργαστήρια), πρότεινε τη επιβολή αλυσίδας μεταξύ πρώτου και δεύτερου έτους, για να σε αποτρέψουν από τις σπουδές σου.
Για μία ακόμα φορά, όμως, μας βρήκαν απέναντι τους. Πολλοί φοιτητές Ψυχολογίας έγιναν η φωνή σου σε κινητοποιήσεις και το μέτρο πάγωσε. Αυτό είναι και το πιο τρανταχτό παράδειγμα οτι μέσα απο ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες μπορούμε να χαράξουμε το δικό μας δρόμο, όχι τον ατομικό δρόμο της υποταγής και της διαπραγμάτευσης, αλλά το δρόμο της διεκδίκησης  και της ανατροπής.

Ως ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο με ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, χωρίς ταξικούς φραγμούς, με δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των φοιτητών, κόντρα στον κοινωνικό κανιβαλισμό, με ελεύθερη διακίνηση ιδεών και πτυχία με αξία.

“Όχι με λόγια, με έργα το άδικο πολέμα και όχι μονάχος, με τα πλήθη συνταιριάσου και άμα θα σπάσουν οι αλυσίδες του αδερφού η δικιά του λευτεριά θα'ναι και δικιά σου.

                          Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση
     

                              Ε.Α.Α.Κ.
                           στην ψυχολογία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις