ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας πετιούνται έξω από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ 180.000 φοιτητές που χαρακτηρίζονται από την δικομματική κυβέρνηση της καταστροφής ως "λιμνάζοντες". Με αυτό τον τρόπο ισχυρίζονται ότι θα λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών πανεπιστημίων, πραγματικότητα όμως θα αποτελέσουν οι διαγραφές τη συνέχεια της επίθεσης που εξαπολύεται εις βάρος μας πληρώνοντας πάντα τα Ευρωπαϊκά κριτήρια

ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
  • Το Υπουργείο υποστηρίζει ότι αιώνιοι φοιτητές κοστίζουν ακριβά και επιβαρύνουν το κρατικό προϋπολογισμό.
  • Η συμφόρηση στις καρτέλες των ιδρυμάτων παρακωλύει την λειτουργία τους 
  • Αποκαθίσταται η έννοια του κύκλου σπουδών στο πανεπιστήμιο 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Η αλήθεια είναι ότι οι αιώνιοι φοιτητές δεν κοστίζουν τίποτα παρά μόνο μία λευκή κόλλα στις εξετάσεις (αν μας την δώσουν και αυτή! ). Αντίθετα η διαγραφή τους κοστίζει στην δική μας καθημερινότητα γιατί το υπουργείο θα βρει άλλη μια ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού και συνολικά της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα ανοίγει πλέον ξεκάθαρα η πόρτα και για την δική μας διαγραφή στα ν+2 έτη ! Αυτό το μέτρο επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό το πιο πληττόμενο κομμάτι της νεολαίας το οποίο αναγκάζεται να δουλεύει ή ακόμα αναγκάζεται να μένει μακριά από τη πόλη φοίτησης του προκειμένου να σπουδάσει. Σε μια εποχή μάλιστα που το μεγαλύτερο κομμάτι της σπουδάζουσας νεολαίας αναγκάζεται να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα και σαν φυσική συνέπεια καθυστερεί να τελειώσει τις σπουδές του. Επιπλέον είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι με την εφαρμογή του μέτρου εμπεδώνεται πλήρως η τρομοκρατία και η ιδεολογική πειθάρχηση στους φοιτητές. Δηλαδή μιλάμε για ένα φοιτητή, που κάτω από το κίνδυνο της διαγραφής και σε συνδυασμό με την όξυνση της εντατικοποίησης των σπουδών θα είναι πλήρως υποταγμένος χωρίς ελεύθερο χρόνο και δυνατότητα διεκδικήσεων. Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο μέλλον αφού θα είναι πλέον ένας πειθήνιος εργαζόμενος προσαρμοσμένος στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

 Ως ΑΕΠ-ΕΑΑΚ διεκδικούμε να μην εφαρμοστεί το μέτρο για τις διαγραφές για κανένα φοιτητή ! Αντίθετα διεκδικούμε να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα που γεννά στο πανεπιστήμιο η πολιτική της κυβέρνησης κάτω από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Αυτά δεν είναι άλλα από τη μείωση της χρηματοδότησης, του προσωπικού, τη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, τη μετατροπή του πανεπιστημίου σε εξεταστικό κέντρο και τη λειτουργία του σύμφωνα με ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας. Εναντιωνόμαστε επίσης στη διαχειριστική λογική που λέει να γίνουν οι διαγραφές των φοιτητών "υπό όρους και προϋποθέσεις".
ΚΑΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ !
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !

ΑΕΠ ΕΑΑΚ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις