ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση αποτελεί το σχήμα της ΕΑΑΚ που δραστηριοποιείται στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο 

Λίγα λόγια για εμάς: 

Αριστερή: Εναντιωνόμαστε στην αποπολιτικοποίηση που προσπαθούν να περάσουν τόσο στην κοινωνία όσο και στα πανεπιστήμια και αυτό επειδή πιστεύομε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε ως πολίτες  είτε ως φοιτητές είναι προϊόν συγκεκριμένων πολιτικών. Έτσι λοιπόν παίρνοντας το μέρος των πολλών που καταπιέζονται από τους λίγους, διαλέγοντας τον δρόμο της συλλογικής δράσης αντί του ατομικισμού, στοχεύουμε στην νίκη που δεν άλλη από την ανατροπή.

Ενωτική: Επειδή πιστεύουμε πως μόνο μέσα από την ενότητα οι αγώνες μας θα είναι νικηφόροι. Μέσα από μία ενότητα όμως που θα έχει περιεχόμενο και θα συσπειρώνει όλα τα πληττόμενα κομμάτια του πανεπιστημίου στον αγώνα για δωρεάν δημόσια παιδεία. Αλλά και για ένα φοιτητικό κίνημα που μαζί με το εργατικό κίνημα θα αντιμάχεται και θα κερδίζει όλους αυτούς που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους το παρών και το μέλλον μας.

Παρέμβαση: Διότι η καθημερινή παρέμβαση είναι το μόνο μας όπλο. Με μοιράσματα κειμένων μας ή με το παρών blog αλληλεπιδρούμε με τους συμφοιτητές μας οι οποίοι με τους προβληματισμούς συμβάλλον στις θέσεις μας.


Τι είναι η ΕΑΑΚ ;

Η ΕΑΑΚ αποτελεί γέννημα το μεγάλου φοιτητικού κινήματος έναντι του νόμου Κοντογιαννόπουλου την περίοδο 90-91 και από τότε ήταν μπροστά και έδειχνε τον δρόμο σε όλα τα μεγάλα φοιτητικά κινήματα που συγκρούστηκαν με τα νομοσχέδια που ακολούθησαν και στόχευαν να πλήξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα: Σουφλιά το 93,  Γ.Παπανδρέου το 95,  Αρσένη το 97-99, Ευθυμίου το 2001, Γιαννάκου το 2007 και Διαμαντοπούλου το 2011.

Βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί την ΕΑΑΚ από τις υπόλοιπες συλλογικότητες στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι η πολιτική της ανεξαρτησία καθώς δεν έχει καμία σχέση με κόμματα και κομματικές γραμμές αλλά παίρνει τις αποφάσεις της αμεσοδημοκρατικά από την βάση. Η πολιτική ανεξαρτησία ταυτίζεται και με την οικονομική ανεξαρτησία καθώς δεν χρηματοδοτούμαστε από κανέναν. Επίσης στην ΕΑΑΚ δεν συναντάται καμία ιεραρχική δομή καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχήμα ισότιμα και για να παρθούν αποφάσεις υπάρχει μία συνδιαμόρφωση μεταξύ των απόψεων. Εδώ πρέπει να ξεκαθαριστεί πως το σχήμα είναι ανοιχτό προς όλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις